Județul Gorj, promovat peste hotare. Demonstrații și spectacole oferite de artiștii gorjeni

330
0
DISTRIBUIȚI

Mai mulți artiști gorjeni au participat, în perioada 17-21 ianuarie, la un mare târg de turism ce s-a desfășurat în Madrid, Spania. La standul de prezentare al României de la târgul Feria Internacional de Turismo, meșterii populari gorjeni Filomela Tiștere, țesătoare, și Nicolae Rotaru, cioplitor, au participat cu obiecte tradiționale și demonstrații, ca reprezentanți ai Școlii Populare de Artă Târgu Jiu. De asemenea, un grup folcloric al Ansamblului „Doina Gorjului”, format din trei perechi de dansatori și patru instrumentiști, au susținut spectacole.

Pe parcursul zilelor de târg au fost susținute prezentări ale atracțiilor turistice din Gorj, fiind oferite materiale de promovare turistică și materiale informative despre Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu. La acest târg au fost prezenți peste 100.000 vizitatori, din care aproximativ 15.000 au vizitat și au solicitat informații de la standul României.

”Având în vedere cei peste 1.500.000 de emigranți români în Spania, interesul pentru standul României a fost ridicat, mulți dintre vizitatorii spanioli vizitând standul însoțiți de parteneri și prieteni români, realizând astfel un obiectiv important, acela de a promova România și Județul Gorj ca destinații turistice, cu ajutorul românilor din diaspora”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Gorj.
Autor: G.D.