Începe Festivalul Internaţional „Filofteia Lăcătuşu”, la Horezu

297
0
DISTRIBUIȚI

Orașul Horezu va răsuna zilele acestea de muzică populară. Asta pentru că în 16 și 17 martie, la Casa de Cultură „Constantin Brâncoveanu” din localitate, se desfășoară cea de-a V-a ediție a Festivalul Internaţional de Folclor „Filofteia Lăcătuşu”, dedicat copiilor. Ca în fiecare an, evenimentul este organizat de scriitorul gorjean Dorin Brozbă.

Pentru ediția din acest an au fost selectați circa 30 de concurenți, cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani. 8 dintre participanți reprezintă comunitățile de români din Ucraina, Serbia, Bulgaria și Republica Moldova.
Cu acest prilej îşi vor da concursul artiştii: Beatrice Băndoiu, Ana Maria Niţu, Luciana Ene, Iurie Levciuc (Ucraina), Larisa Ungureanu (Moldova), Dorel Mic (Serbia), Nicu Fîciu, şi alţii. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra „Rapsodia Vâlceană”. Filofteia Lăcătuşu a fost prim-solistă a Ansamblului Artistic „Doina Gorjului”. Primele ediții ale festivalului s-au desfășurat în Alunu, județul Vâlcea, localitatea în care s-a născut marea artistă a folclorului românesc, Filofteia Lăcătușu. Artista a decedat la nici 30 de ani, în timpul cutremului din 1977, la București.
Autor: G.D.
Vezi aici videoclipurile Emi Events Music: