Doliu în familia solistei Anca Toncea

198
0
DISTRIBUIȚI

Zile grele pentru interpreta de muzică populară Anca Toncea. Niculae Petre Emil, bunicul său, a decedat luni, 18 februarie, la vârsta de 80 de ani. La rândul său, Niculae Petre Emil a fost un artist de prestigiu al Gorjului. Anca Toncea a anunțat trecerea în neființă a bunicului său pe rețelele de socializare. ”Astăzi, 18 februarie, a încetat din viață artistul și scumpul meu bunic Niculae Petre Emil (1939-2019)- Dide. Trupul neînsuflețit se găsește la capela Eden. Dumnezeu să-l ierte!”, a scris Anca Toncea pe pagina sa de Facebook.
Niculae Petre Emil a fost un violinist desăvârșit al Tarafului Gorjului, dar și prim-dirijor al orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.
Fostul artist este regretat și de colegii de scenă. ”Drum lin printre stele, maestre! NICOLAE PETRE EMIL ( DIDE ). Mulțumesc pentru tot ce am învățat de la dumneata! Primele taine le-am deslușit ascultându-ți vioara fermecată. Și nu am să uit că mi-ai spus ̎Cântă cu sufletul, pune suflet̎, și am pus! Primele nunți, în 1980, alături de maestrul IONEL PUIA și de familia dvs. Te voi păstra mereu într-un colțisor al sufletului meu!”, a spus Maria Loga.
Autor: G.D.